6 důvodů, proč je zdravé jíst kešu oříšky

Kešu oříšky sice rostou převážně v Africe, ale po sklizni a následném zpracování zejména ve Vietnamu a Indii jsou distribuovány do všech koutů světa. Velice populární je tato pochoutka i v České republice, kde si ji nejraději vychutnáváme při sledování filmu nebo večerním popíjení jako doplněk k pivu či vínu. Víte ale, že jsou tyto drobné oříšky také velice zdravé a na fungování organismu mají při konzumaci v rozumné míře hned několik příznivých účinků?

1. Prevence proti onemocnění krve

Železo a měď mají společné tři věci: jsou to minerály, společnými silami napomáhají v těle zabraňovat onemocněním krve, a jsou obsaženy v kešu. Jejich nedostatek v těle může mít za následek chudokrevnost.

2. Pomocník pro zdravé srdce

Látky obsažené v kešu se podílejí na absorpci tzv. špatného cholesterolu ze srdce i cév, odkud následně putují do ledvin. Konzumací těchto oříšků - https://nutily.cz/kesu/ - tak jdete vstříc prevenci proti onemocněním srdce, a to včetně infarktu.

3. Důležitý zdroj vlákniny

Kešu obsahuje kvalitní vlákninu nezbytnou pro fungování organismu. Ta pomáhá k udržení zdravých střev, upravuje trávení a preventivně působí vůči onemocněním trávicího traktu. Mějte na paměti, že tělo si vlákninu samo nevytvoří a je tak potřeba ji dostat do těla přirozenou cestou. Proč tak nespojit příjemné s užitečným a nedat si kešu?

4. Ochrana proti poškození zraku

Oči jsou jednou z nejnáchylnějších lidských orgánů k poškození. I k jejich ochraně pravidelná konzumace kešu oříšků přispívá. Obsahují totiž účinný antioxidační pigment, který na sítnici vytváří ochrannou vrstvu. Tento pomyslný štít pomáhá odrážet pokusy UV záření a nebezpečných látek proniknout do oka.

5. Recept na krásnou pokožku

Kešu obsahuje mj. minerály selen, fosfor a zinek, které se starají o zdravou, přírodně vláčnou a krásně vypadající pokožku. I v této oblasti je nedůležitější prevence, která vám může ušetřit majlant za investice do drahých kosmetických přípravků.

6. Předpoklad zdravých vlasů

Oříšky kešu obsahují kyseliny, které dodávají vlasům sametovou hebkost. V kombinaci s mědí, která se zase stará o barevné zvýraznění a sytost odstínu, pak dodávají vlasům sílu a přirozený lesk.

Publikováno: 09. 07. 2019

Kategorie: Životní styl

Autor: Tereza Krátkářová